Specialized Epic Comp (M)
Specialized Epic Comp (M)
Specialized Epic Comp (M)
  • −50%
Specialized Epic Comp (M)
Specialized Epic Comp (M)
Specialized Epic Comp (M)

Specialized Epic Comp (M)

90320-5103
17 499,50 kr 34 999,00 kr -50%
Inkl. moms

Specialized Epic Comp M

Lagerstatus:
Mailbevakning

Maila mig när lagret är påfyllt igen

Bevaka produkt

Ange din e-postadress för att bli notifierad när varan återigen finns i lager hos oss


 

Specialized Epic Comp. Medans kolfiber ofta får all uppmärksamhet så är aluminiumlegeringen långt ifrån föråldrad, speciellt M5 premium aluminium med D'Aluisio Smartweld-teknik som finns på Epic Comp Alloy. Den är lätt, styv och robust. Men inte bara det, du får också en nydesignad version av Brainsuspension tekniken som gjort Epic världsberömd.

Tävlingsbanorna har utvecklats under de senaste åren. De är mer tekniska, brantare och mer utmanande att köra. Men i stället för att hänga läpp såg Specialized detta som ett tillfälle att göra något speciellt, något som cyklisten kan dra direkt nytta av. Specialized tittade på hela geometrin och vad det är som gör en cykel riktigt bra, som vinkeln på styrhuvudet, reach, stack, kedjestagslängd, gaffelförskjutning, etc. Sedan omvärderades allt. Ökad reach gjorde en cykel som var stabilare i hastighet och i allmänhet bekvämare att köra.

Ställbar sadelstolpe? Ja, de passar, och inte bara ett kort-XC-alternativ, utan även fullängds dropper som passar i 30.9 mm sadelstolpsröret. Flackare gaffelvinkel i ramen och en anpassad förskjutning på gaffeln för en lugnare gång och bättre kurvtagning. Därefter kommer den omdesignade Brain-tekniken, Brain 2.0. "Hjärnan" förändrade hur cykelvärlden såg på heldämpade cyklar, både dess ineffektivitet och fördelar. Och åh vad det var bra. Systemet vann tävlingar och utmärkelser och satte en flagga i marken för Specialized som en sann ledare inom innovation och utveckling.

Men Specialized visste att de kunde göra det bättre. Enkel fysik berättade att systemet skulle monteras på den känsligaste platsen genom att flytta hjärnan närmare bakaxeln. Och efter otaliga timmar med RockShox laget blev den nya hjärnan mer än bara en liten uppgradering. Systemet är helt nytt. Nu reagerar det smidigare mot stötdämparen, det har mycket mer konsekvent dämpningsförmåga och slutligen integrerar slangarna i bakstaget. Detta förbättrar i sin tur oljeflödet och det skapar ett otroligt elegant paket som överträffar allt som finns på marknaden.

I hjärtat av konstruktionen hittar Specialized,s M5-legering med den exklusiva D'Aluisio Smartweld Technology som strategiskt placerar mer svetsmaterial där det behövs, vilket resulterar i en aluminiumcykel som är mer kompatibel och väsentligt styvare vid nästan varje punkt. Komponentspecifikationen av Epic Comp Alloy är påkostad, med SRAM NX Eagle 1X12 växlar, SRAM Level TL bromsar och Roval Control fälgar.

Gör dig redo, för det här kommer att bli episkt. M5 Premium Alloy ramen med D'Aluisio Smartweld tekniken ger dig alla fördelar med aluminium, som tex hållbarhet, i ett lättviktspaket. En RockShox Reba RL gaffel suger upp stötarna och har både kompression och rebound justeringar. SRAM NX Eagle med 1x12 växlar ger en bred utväxling utan att du behöver krångla med en framväxel. Lägre vikt och klart minskad risk för kedjetapp.

Hjulstorlek
29 tum
Rammaterial
Aluminium
Antal Växlar
12 växlad
Ramstorlek
M
Bromstyp
Hydralisk skivbroms
Framgaffeltyp
Dämpad, med pumpmöjlighet
Bakväxel
SRAM NX Eagle, 12-speed
Product added to compare.

Denna hemsida använder cookies för statistik och inställningar. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta