Bakfiets Rickshaw
Bakfiets Rickshaw
Bakfiets Rickshaw
Bakfiets Rickshaw
  • Ny
Bakfiets Rickshaw
Bakfiets Rickshaw
Bakfiets Rickshaw
Bakfiets Rickshaw

Bakfiets Rickshaw

C8802653500
71 980,00 kr
Inkl. moms Leveransdatum avtalas

Bakfiets.nl Rickshaw är byggd i samarbete med frivilligorganisationer och vårdinrättningar. Klassens bredaste gör den extremt stabil och med plats även för två välväxta. Bredden, kombinerat med dämpande hjulupphängning gör den mycket trygg och säker. Varje detalj är anpassad för att både ovana förare och passagerare skall känna sig trygga.

Cykeln är anpassad för att tåla den ibland omilda behandling som kommer med att ägare i allmänhet ofta byter förare. Driftssäkerheten garanteras av maximerad hållbarhet kombinerat med ett komponentval som passar de flesta svenska verkstäder.

Detta är en rickshaw utrustad för att klara vårt svenska klimat, med trippellackering och slagskydd varför ramen har fått 10 års garanti.

Lagerstatus:
Leveranstid avtalas

 

Om modellen Rickshaw med el 

En säker rickshaw med hållbarhet i fokus

Bredare, stabilare och med oöverträffad drivlina gör cykeln till en trogen arbetshäst. En stötdämpande hjulupphängning gör den här trehjuliga lådcykeln betydligt bekvämare och minskar risken för att studsa upp på två hjul och välta. Modellen Rickshaw är väl genomarbetad i samarbete med vården och frivilligorganisationer som Cykling utan ålder. Extra förstärkt ram och underliggande styrräls, trippel-lackade skärmar, dämpande feta Pick-Up-däck från Schwalbe och lågt, infällbart trappsteg. 

 

Bekväm och säker ”soffa” med extra säkerhetsdetaljer

Personer som kan gå kan lätt sätta sig till rätta och i de fall de behöver hjälp kan föraren lämna sin plats utan att cykeln riskerar tippa framåt.

 Passagerar-pidden är tillverkad av extremt stryktålig, högkomprimerad, dränkbar och Fsc-märkt plyfa. 

 

Körupplevelsen är bra, testkör!

Helt unikt designad för att efterlikna deras tvåhjuliga lådcyklars mjuka gång. Det gör att du tryggt kan manövrera även om underlaget är lite ojämn. Testa och upplev en lugn trehjuling som inte överraskar med otäckheter.

Stötupptagande ramkonstruktion ger lägre G-krafter jämfört med de flesta trehjulingar. Bra för passagerare, för väggreppet och för alla komponenter som slipper vibrera sönder. Bekvämlighet, hållbarhet och säkerhet går han i hand igen.

Styret av rostfritt stål är mycket höjbart vilket ger god sikt, en ergonomisk sittställning (utan förlorad trampkraft) samt kontroll över cykeln även när du leder och parkerar den. 

Insteget är klassens lägsta. Det blir lätt att kliva på och av cykeln vilket även ökar säkerheten. 

Sadeln är som standard tillverkad i Italien av Selle och är anpassad för lastcyklistens tyngre sittande. På en del av produktbilderna är cyklarna istället utrustade lädersadel från Brooks (Stylish, men inte alltid toppen när man kör lådcykel och sitter tungt).

Ergonomiska handtag från Herrmans Oy Ab Finland, utan mjukgörande och giftiga ftalater.

Hjulen är de hållbaraste vi känner till och är alltid upphängda på sätt som minskar vibrationer och förbättrar köregenskaper.

Däcken från tyska Schwalbe, däckvärldens benchmark, är feta, för bästa komfort och väggrepp. 

Ramen är testad i rostkammare och har full garanti i 10 år. Den är ED-behandlad och har en trippellackering från Holland för maximalt rost-, pigment- & slagskydd. För rent asfalts-åkande kan du i stället välja en styv ram av bikake-alu.

Kedjeskydd är slutet vilket minimerar servicebehoven och skyddar ljusa byxor.

Belysning: För att ”se”, inte bara för att ”synas”, drivs av STEPS-systemet.

Bromsarna  hydrauliska skivbromsar.

Växlarna som oftast fungerar allra bäst är elektriskt styrda (Di2), lågt utväxlade Shimano Inter 5 för elcykel. Vill du kan du slå på automatisk växling.  Andra valbara växelsystem är Rohloff Speedhub och Enviolo Steglös.

Motor är som standard marknadsledande Shimano STEPS. De ger styrka och kommunicerar elektroniskt med växlarna vilket ger hållbarhet och avslappnad körupplevelse. Det här är systemet allra flest verkstäder kan serva, vilket är något vi alltid eftersträvar. För särskilda behov har vi ett par andra system du kan prata med oss om.

Lås & stöldskydd: Godkänt lån ingår givetvis alltid och batteriet är fastlåst, med samma nyckel, i en extra stöld och väderskyddande stålbox.

Service och garanti

Ramen är testad i rostkammare och har full garanti i 10 år.  Registrera din cykel hos Bakfiets.nl så gäller garantin i hela världen.

Alla våra handikappcyklar är konstruerade på sätt som gör du kan serva dem på vilken skicklig cykelverkstad som helst. Om verkstäderna behöver hjälp finns alltid vi där med coachning och reservdelar. Efter 10 år brukar det vara dags för en helservice av lådcykeln, då kan vi återställa den till funktionellt nyskick – det är en lådcykel av riktigt bra kvalitet!

 

Product added to compare.

Denna hemsida använder cookies för statistik och inställningar. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta